Balatonföldvár, Móricz Zsigmond u. 26, 8623

Zamárdi online parkolási bérletrendszere

  1. Kezdőoldal
  2. Munkáink
  3. Zamárdi online parkolási bérletrendszere
Zamárdi online parkolási bérletrendszere

Zamárdi online parkolási bérletrendszere

A Zamárdi Parkolási Kft. Online parkolójegy és parkolóbérlet vásárlási és nyilvántartási rendszere

A QARD™ platformunkra épülő egyedi fejlesztésű megoldásunk lehetőséget biztosít Zamárdi város területén teljes árú és kedvezményes parklójegyek vásárlására, akár több napra is. A szolgáltatás segítségével a település lakosai kedvezményesen juthatnak hozzá éves parkolóbérletükhöz, amely a teljes integrációnak köszönhetően a parkolási rendszert biztosító NORT Kft. szervereivel is összeköttetésben áll, érvényessége abból is lekérdezhető.

Fizető parkolási rendszer létrehozásának, üzemeltetésének előnyei egy önkormányzatnál

A fizető parkolási rendszer létrehozásának elsődleges célja a település forgalomszervezési szabályozásának modernizálása. A városok centrumában, a fürdőhelyek, valamint, a turisták által látogatott nevezetességek környékén általában több a parkolni szándékozó autó, mint a parkolóhely. Ez az arány a motorizáció növekedésével, folyamatosan romlik.

A parkolóhelyet kereső járművek plusz üzemanyag felhasználása, amortizációja, környezetszennyezése a tényleges közlekedési igény kielégítése miatt indokoltnál 25-40 % - al magasabb.

A forgalomnövekedés kellemetlenséget okozhat a helyi lakosság számára is, mivel a lakhelyének közelében, a megszokott helyen egyre ritkábban tud megállni, várakozni, parkolni, mert idegen gépjárművek foglalják azt el. A parkoló autók gyakran szabálytalanul, a zöldterületeken, a járdákon, vagy a forgalom rendjét megzavarva várakoznak, ami természetszerűleg rontja a városképet, a közlekedés biztonságát és ezáltal csökkenti a helyi lakosság, valamint az oda látogatók komfortérzetét.

Azokban a körzetekben ahol a gépjárműforgalom- akár szezonálisan, akár állandóan- megnövekedett, a város rendjének, élhetőségének fenntartása érdekében szükséges új forgalomszervezési szabályozások bevezetése, például a fizető parkolók kialakítása.

A fizető parkolási rendszer indokolt létrehozásának és szakszerű üzemeltetésének eredményeként:

A fent jelzett problémák negatív hatása csökken, emelkedik a helyi lakosság komfortérzete (lakhelyének közvetlen környékét kevésbé használják idegen autósok P+R parkolónak, gépjármű állandó telephelyének.), nagyobb valószínűséggel parkolhatnak ők ott (lakossági kedvezményes/ingyenes várakozási engedéllyel),
A rendszer létrehozásának költségei rövid időn belül megtérülnek, s ettől kezdve új, jelentős forrásként szolgálnak a közlekedés feltételeinek, a közterületek általános rendjének javításához.

A mai modern közterületi parkolási rendszerek könnyen illeszthetők városkártya/vendégkártya alapú infokommunikációs és szolgáltatási rendszerekhez. A NortPark Solar Parkolójegy-kiadó automata rendszer bevezetése esetén a QARD™ Települési és Turisztikai Infokommunikációs rendszerhez történő illesztés teljes mértékben megoldható a már kialakult partneri együttműködésnek köszönhetően